середа, 9 жовтня 2013 р.

Горан Петрович – «Книга з місцем для побачень»



Почав читання: 16.09.2013р. Закінчив читання: 30.09.2013р.

Ніколи не вірте тому, що ви бачите перед очима. Світ зовсім не такий, яким він намагається здаватися, наче сором’язлива панянка, що восени ховає своє обличчя за шарфиками, справжня дійсність ховається між рядками книг. А Горан Петрович, не просто черговий письменник, він містик, адепт таємного культу тих хто вміє бачити справжнє. Він роздягає дійсність догола і кристально вдивляється в неї, чи нема там бува чогось незвичного. А тоді сідає і пише, бо незвичне є, його просто треба вміти побачити.
«Книга з місцем для побачень» - це візуалізація мого ставлення до книг, напевно саме тому вона мені так сподобалася. Люди які зустрічаються в книгах, навіть якщо живуть за тисячі кілометрів одне від одного. Будинки які будуються на сторінках романів, стосунки які народжуються там же… Хіба це не той ідеал книжкового ескапізму, втечі від реальності який ми, ті хто вміють Читати, шукаємо так довго? Петрович виводить ці наші рефлекси на принципово новий рівень, в його книгах блукаєш і зустрічаєш різних людей, його описи такі що здається предметів можна торкнутися, в персонажах розчиняєшся і … ні, не починаєш бачити в них себе, у собі починаєш бачити їх.
Тож з усією відповідальністю можу заявити, що «Книга з місцем для побачень» ще найкраще, що сталося зі мною за останні пів року.

Немає коментарів:

Дописати коментар